Takaisin

Elintarvikekelpoiset voiteluaineet

Koneet, jotka sekoittavat aamiaismurojasi, pulloittavat juomasi ja pakkaavat välipalasi, käyttävät erityisiä elintarvikekelpoisia voiteluaineita, jotka ovat teknisesti turvallisia syödä siltä varalta, että ne vahingossa saastuttavat tuotteen. Nämä voiteluaineet valmistetaan ainesosista kuten valkoisista mineraaliöljyistä tai synteettisistä yhdisteistä, jotka ovat läpäisseet tiukat turvallisuustestit, samankaltaisesti kuin elintarvikelisäaineet. Panimon tai leipomon kuljetinhihna saattaa käyttää useita litroja näitä erityisöljyjä, jotka maksavat moninkertaisesti verrattuna tavallisiin teollisuusvoiteluaineisiin. Elintarvikekelpoisien öljyjen on edelleen vähennettävä kitkaa ja kestettävä korkeita paineita kuten tavallisten voiteluaineiden, mutta niiden on myös kestettävä vedellä huuhtelua ja pysyttävä vakaina altistuessaan elintarvikkeiden hapoille, sokereille ja suoloille.
Takaisin